Concurs monòlegs LSC


L'agrupació de sords de Vic i comarca va organitzar el dia 21 amb motiu del festival Directe Vic'09, el segon concurs de monòlegs en llengua de Signes Catalana. Sentim fer l'entrada una vegada passat l'acte, però creiem que tot i així és interessant i és quelcom a tenir en compte per pròxims anys.

Aquest concurs es va crear amb l'objectiu de promoure la integració entre persones sordes i oïdores, per això pot participar qualsevol persona usuària de LSC tingui l'edat que tingui ja que existeixen diferents categories de participació: infantil/juvenil, persones oïdores majors de disset anys, usuàries de LSC, i persones sordes majors de disset anys usuàries de LSC.

El període d'inscripció va restar obert durant gairebé un mes, primerament s'havien d'enviar a l'asociació els monòlegs grabats en DVD per posteriorment defensar-los en directe front la mirada d'un jurat popular.

Cada categoria tenia 3 premis, que voltaven entre els 300 i 900 euros, una quantitat prou important, excepte les categories infantils que el premi eren regals.

David Puigsasllosas Iglesias, president de l'Agrupació de Sords de Vic i Comarca va remarcar que la realització del concurs d'aquest any havia estat possible gràcies als voluntaris de la comissió organitzadora i a la confiança del consistori de Vic, la Secretaria de Política lingüistica, el Consell Comarcal, Embat Cultural, IMAC i entitats privades, com Bon preu.

Així doncs, ja sabeu, haurem d'estar pendents de cara a la possible convocatòria per l'any que ve. Mentre esperem, podem estar al dia amb les activitats i formacions que realitza l'entitat mitjançant el seu web.